Pevné objetí : cesta k vnitřní svobodě - Prekop, Jirina, 1929- (Portál, 2013)
Terapie pevným objetím má svou vypracovanou metodiku. České vydání autorka doplnila některými novými metodickými postupy v terapeutické praxi, na jejichž vývoji mají zásluhu také čeští a slovenští terapeuti.