Dějiny Kapverdských ostrovů, dějiny Svatého Tomáše a Princova ostrova - Klíma, Jan, 1943- (Dějiny států, 2014)
Rozšířená a aktualizovaná historie obou zemí odpovídá současnému zvýšenému zájmu světových historiků i českých odborníků o dění v Africe a reflektuje skutečnost, že se Kapverdy i Svatý Tomáš a Princův ostrov staly oblíbenými turistickými destinacemi.