Dobrodružství v Amazonii / staň se hrdinou ve světě vědy! : vydej se na vzrušující expedici do deštného pralesa... ; ilustrace Damien Jones ; z anglického originálu ... přeložila Ivana Rybecká - Green, D. L. (Dobrodružná věda, 2014)
Knížky z edice Dobrodružná věda jsou specifické svou formou - nečtou se chronologicky po stránkách za sebou, ale čtenář listuje a postupuje podle toho, jak řeší jednotlivé úkoly. Se správnou odpovědí se posune dál v ději příběhu, vinou špatné odpovědi zabloudí, ale je nasměrován k opětovnému řešení úlohy.Tato knížka přenese malého čtenáře do Amazonie, v jejíž divoké džungli zmizel strýc Richard. Napínavý příběh čtenáře rychle vtáhne do děje. Podaří se mu pomocí znalostí z biologie a bystré mysli úspěšně ukončit záchrannou expedici? Jestli někdy zaváhá, nevadí, příběh ho přivede zpátky tam, kam bude třeba.