Lotta z Rošťácké uličky - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Albatros, 1992)
Jednoduché půvabné vyprávění o švédské rodině, v němž hlavní hrdinkou je malá Lotta a ve kterém hraje velkou roli také neposlušnost.