Nejen v hospodách s Vláďou Menšíkem - Kostelka, Lubomír, 1927- (Malý princ, 2013)
Přestože najdete v této knize téměř dvě stě receptů, není to kuchařka v pravém slova smyslu. Více než cokoli jiného je mým skromným životaběhem a vzpomínkou na moje herecká léta, během nichž jsem se potkával se vzácnými lidmi, jako byli třeba Jan Werich, Nataša Gollová, Rudla Hrušínský, Franta Filipovský, Stella Zázvorková a především Ládin. Láďa, Ládíček, Láďušenka... ivančický bouřlivák Vláďa Menšík byl mým životním osudem. Bezmála čtyřicet let jsme spoluprožili: hráli, zpívali, radovali se, a samozřejmě také pili, vařili a jedli.