Katastrofa 1914 : Evropa táhne do války - Hastings, Max, 1945- (Leda : Rozmluvy, 2014)
První světová válka, předznamenaná atentátem na rakouského arcivévodu Františka Ferdinanda v červnu 1914, zahájila éru sebezničujícího krveprolévání a zbořila "starý svět".