Death on the Nile. Smrt na Nilu / bilingua crimi - Christie, Agatha, 1890-1976 (Bilingua crimi, 2010)
V slavné povídce Agathy Christie Smrt na Nilu, která je rovněž známá z filmového přepisu, se Parker Pyne nalodí spolu s pestrou společností na palubu parníku Fayoum, aby poznával monumentální krásy Egypta. Podezřením lady Grayleové, že ji chce manžel otrávit, však začíná série záhadných úmrtí, jejichž pachatele je třeba odhalit, než plavba skončí, a tak má Parker Pyne po dovolené. Výbor obsahuje rovněž povídky /Vila Filomela, Plány na ponorku/ a /Herečka/.