Všechno je jinak! - Legardinier, Gilles, 1965- (Domino, 2014)
Kdybychom se řídili obecně platnými kritérii, Andrew Blake nemá jediný důvod ke stížnostem: je bohatý, mocný, úspěšný. Jenomže Andrew má toho všeho po krk. V životě nepoznal nic jiného. A vzhledem k poměrně pokročilému věku začíná hrozit, že už ani nepozná. Pokud ovšem neudělá něco zásadního...A tak to udělal. Opustil Anglii a vyrazil vstříc novému životu ve Francii. Po cestě nepřekročil pouze Lamanšský průliv, ale také společenské postavení a konvence: nastoupil jako majordomus k madame de Beauvillier. Nikdo v tom starém venkovském sídle netuší, kým ve skutečnosti monsieur Blake je: vždyť výtečně ovládá francouzštinu a má ta nejlepší doporučení. Dokonalý muž na svém místě! To však platí jen do doby, kdy Andrew nevydrží být jen nestranným pozorovatelem a začne strkat nos do cizích věcí. Tolik chce všem pomoci, až zapomene na to, že cesta do pekla je obvykle dlážděna dobrými úmysly. A že konáním dobra občas zakrýváme vlastní volání o pomoc.