Anglická dívka - Silva, Daniel, 1960- (Domino, 2014)
Kriminální thriller z prostředí tajných služeb, ze série s vysloužilým izraelským agentem Gabrielem Allonem. Když jste britský ministerský předseda, může váš milostný poměr zásadně ovlivnit běh světa.Gabriel Allon už ani nepočítá, kolik má na svém agentském kontě tajných misí. Doufá, že léta strávená v Mossadu jsou už minulostí, a tak se přestěhoval do Izraele, kde tráví poklidné dny se svou ženou.Pak ale nastane to, čeho se v skrytu duše obával: s žádostí o diskrétní pomoc se na něj obrátí starý přítel z britské MI6. Je zapotřebí co nejdříve najít Madeline Hartovou, mladou hvězdu na britském politickém nebi - a milenku ministerského předsedy.Zmizela beze stopy během dovolené na Korsice a její únosci vznesli nehorázný požadavek: buď britský premiér do deseti dnů vykoná, oč jej požádali, anebo Madeline brutálně zavraždí. Takovýto skandál pochopitelně nemůže žádný politik ustát... Otázkou zůstává, jestli bude Gabriel Allon dostatečně rychlý, aby únoscům jejich krvavý plán překazil.