Noční záře - Heitmann, Tanja, 1975- (Deus, 2012)
Tanja Heitmann, jedna z nejúspěšnějších německých autorek současnosti, se již českým čtenářům představila dvěma osobitými fantaskními romány Zimní měsíc a Ranní červánky. V Noční záři, další z řady knih plných magie a imaginace, je Adam, tvor, který spolu s nitrem démona přijal i nesmrtelnost a vynikající lovecké vlohy a putuje časem v podobě krásného mladíka, povolán do Los Angeles šedesátých let minulého století, aby vyslídil pachatele krvavých obětních obřadů, jimiž ohrožuje nenápadnou existenci ostatních tvorů žijících mezi lidmi. Netuší však, že je to pouze záminka. Ve skutečnosti má vystopovat monstrum, které zabíjí bytosti jemu podobné a okrádá je o démony usídlené v jejich nitru. Při plnění svého obtížného úkolu se Adam nečekaně zamiluje do smrtelnice Esther a čeká ho další velké překvapení.