Marco - Adler-Olsen, Jussi, 1950- (Host, 2014)
Pátý případ oddělení Q. Patnáctiletý Marco touží jen po tom stát se dánským občanem a chodit do školy jako každý jiný. Jeho strýc Zola však vládne rodinnému klanu železnou rukou. Celá rodina Zolu uctívá jako boha a bojí se ho jako ďábla, zatímco on nutí Marca a ostatní děti žebrat a krást. Když ale Marco zjistí, že ho Zola pro vlastní prospěch hodlá zmrzačit, pokusí se o nemožné: uteče. Bohužel přitom náhodou odhalí nebezpečné rodinné tajemství a hra o život začíná. Podaří se mu využít všech svých schopností a něco dokázat? Měl by se obrátit na policii? Prozatím neví, že mu v patách není jen rodina, ale i někdo další. Když na to přijde inspektor Carl Morck, rozhodne se záhadného mladíka, který má zjevně co říct k případu pohřešovaného vládního úředníka, zachránit. Carl s kolegy Asadem a Rose pozvolna rozplétají nitky rozsáhlé korupční aféry, která je vede ze světa bankovnictví přes ministerstvo až do hloubi afrického pralesa.Nevzalo si oddělení Q tentokrát příliš velké sousto?