Hovorníček - Hevier, Daniel, 1955- (BUVIK ; Slovart, 2014)
Pěkně mluvit, to je velice vážná věc, ať žijeme kdekoliv. Tuto hravou obrázkovou knížku, pomocnici pro děti, které se chtějí naučit dobře vyslovovat a mluvit srozumitelně, napsal vynikající slovenský básník Daniel Hevier a do češtiny ji přeložil další výborný básník Jiří Žáček. Aby kniha rozvíjela řečové schopnosti malých dětí na skutečně odborné úrovni, podíleli se na ní také logopedové, psychologové i jazykovědci. Hovorníček přináší dětským nepoddajným jazýčkům říkanky, povídačky, písničky i hádanky, veselé jazykolamy, umí zvonit, štěbetat, broukat i rozesmát, dokáže se spolu s dětmi radovat ze všech zvuků, kterými k nám svět promlouvá