Churchillova sekretářka - MacNeal, Susan Elia (Detektivka, 2012)
Maggie Hopeová, rozená Britka, ale výchovou Američanka, talentovaná vysokoškolsky vzdělaná matematička, která od smrti rodičů žije u tety z otcovy strany, má po prázdninách nastoupit do doktorandského studijního programu. Místo toho ale odjíždí do Londýna splnit podmínky dědického řízení - babička, o níž nikdy předtím neslyšela, jí totiž odkázala dům. Maggie má v plánu co nejdřív nemovitost prodat a vrátit se do Ameriky, ale o dům nikdo nemá zájem, a navíc Anglie vstupuje do druhé světové války. Maggie chce být užitečná, a tak se rozhodne ucházet se o místo Churchillova tajemníka.