Hlava XXII - Heller, Joseph, 1923-1999 (BB art : Jiří Buchal - BB/art, 2006)
Fenomenální úspěch si tato kniha vydobyla groteskně absurdním popisem osudů hlavního hrdiny Yossariana a jeho bombardovací letky, napadající se střídavým úspěchem různá italská města, a především nelítostně kritickým zobrazením vojenské mašinérie, představované cynickými, ale o to ctižádostivějšími a bezohlednějšími představiteli velitelského sboru