Muž s podivnou minulostí - Follett, Ken, 1949- (Knižní klub, 2014)
Londýn, slunné léto roku 1914. Na plese debutantek má být králi a královně představena půvabná Charlotta. Málokdo ze společenské smetánky tuší, jaká mračna se stahují nad starým kontinentem. Do města přijíždí z Moskvy kníže Alex, aby tu jménem cara uzavřel důležitou smlouvu. Na tajné jednání však přichází nezvaný host - tvrdý a nesmlouvavý anarchista Felix s cílem knížete zabít. Odvážný plán však ztroskotává na nečekaném zvratu - v tom nejnevhodnějším okamžiku potkává Felix ženu, kterou kdysi vášnivě miloval.