Ostrov rudých mangrovníků - Lark, Sarah, 1958- (Knižní klub, 2015)
Deirdre, dcera Angličanky Nory Fortnamové a otroka Akwasiho, žije milovaná a chráněná na plantáži své matky a nevlastního otce. Mladí muži na ostrově ji i navzdory jejímu nežádoucímu původu obletují. Deirdre ale o žádného z nich nejeví zájem, dokud se o ni nezačne ucházet mladý lékař Victor Dufresne..