Horká půda - Enger, Thomas, 1973- (MOBA, 2015)
Hluboko ve švédských lesích v první den podzimních honů je zastřelen starší muž. Nejednalo se však o náhodný výstřel. Hedda Hellbergová měla odjet na tři týdny do Itálie, aby se tam vzpamatovala ze smrti svého otce. Do hotelu ale nedorazí, veškeré její stopy končí na letišti Gardermoen. Zarážející je i skutečnost, že se Heddino jméno objeví ve spojitosti s vraždou ve Švédsku. Novinář Henning Juul, kterého čtenáři znají již z předchozích knih mimořádné série, se k tomuto případu dostane zprostředkovaně a tentokrát se ocitá na opravdu nebezpečné půdě. Brzy totiž zjišťuje, že ten, kdo chce ochránit své tajemství, které sahá až do temné kapitoly evropské historie, se nezastaví před ničím