Kočičí gen : restart - Brezina, Thomas, 1963- (Young adults, 2015)
Katie je nositelkou kočičích genů, které ji do těla aplikovali její rodiče, biochemici. Po šokujících událostech musí Katie opustit svůj milovaný ostrov a všechny své blízké. Nepřátelé jdou po ní a ona se musí schovat. Zmizet z povrchu zemského, splynout s davem.; V novém městě a s novým jménem začíná znovu. Stíny minulosti ji ale stále pronásledují, nepřátelé jdou po její stopě. Se silou lvice a s pomocí svých zvláštních schopností se pouští do boje. Bude na to sama nebo je lidí jako ona víc?