Natálka a zlobivé štěně - Rožnovská, Lenka, 1972- (Čtení pro prvňáčky, 2015)
Někdo má brášku, někdo štěně. Jenom Natálka nemá nic. Tak moc by si přála pejska, že kvůli tomu i zalže. Nakonec se Natálka štěněte přece jen dočká. Zjistí ale, že mít doma zlobivého pejska není žádná výhra. Co s ním? Poslat ho do školy! Tam už ho naučí slušnému chování. Veselý příběh o touze po zvířátku je určen všem začínajícím čtenářům. Natálčin malý neotesaný pejsek Jan Novák je pěkné kvítko. Z bytu udělá kůlničku na dříví, a tak se malá školačka rozhodne, že ho s sebou vezme do školy na vychování. Už to skoro vypadá, že ani pan učitel Vaníček si se psím zlobidlem neporadí. Jak to dopadne? Prozradíme jen, že pejsek dostane titul PIVO. Více si už musí každý přečíst sám. A jistě to všem půjde pěkně svižně, jako když pejsek skáče. Autorka Lenka Rožnovská napsala pro začínající čtenáře text plný vtipných dialogů a humorných situací, který skvěle ilustrovala Bára Buchalová, jejíž tvorbu děti znají mimo jiné z Webíku rádia Junior