Od nosorožců k protinožcům - Tomčík, Jiří (Beletris, 2012)
Tanzanie, Filipíny, Borneo, Bali a Austrálie - všechny tyto země můžete navštívit s cestovateli Jiřím a Lenkou Tomčíkovými. Protože autoři jsou ostřílení a disciplinovaní cestovatelé, kteří se díky dobře naplánovanému itineráři, cestovatelským zkušenostem plodícím patřičnou obezřetnost (a jistě i troše štěstí, jemuž je však občas nutno pomoci) vyhnuli mnoha nepříjemným komplikacím, kromě pěkného čtení se dá v knize načerpat i celá řada cenných poznatků a informací, které může čtenář prakticky využít při plánování svých vlastních cest na exotická místa naší krásné planety