Přírodní divy Asie - Brambilla, Stefano (Slovart, 2010)
Asie je svou rozlohou největším kontinentem. Přestože je současně i světadílem nejlidnatějším, uchovala se v ní řada přírodních krás. Má nejvyšší pohoří světa, 50 nejvyšších hor, nejhlubší jezero, největší jezero i největší činnou sopku. Je tu i vysoká rozmanitost rostlin a živočichů. Asie je světadílem obrovských kontrastů podnebí a přírodních podmínek. Na severu oblast arktické tundry s věčně zmrzlou půdou a na jihu deštné lesy s tropickou faunou i flórou. Mezi nimi drsné pouště Gobi a Taklamakan a vysokohorská pásma Himálaje, Ťan-šanu, Hindúkuše či Pamíru. Krásná krajina a nekonečné obzory Asie jsou představeny tak, aby vzbudily touhu spatřit je na vlastní oči.