Oslnivá láska. Skye´s Legacy - Small, Bertrice, 1937- (Baronet, 2008)
Jasmínina starší dcera Indie Lindleyová, která podědila krásu i temperament své babičky Skye O'Malleyové, se nenechá spoutat rodinnými pravidly a uprchne s vikomtem Twyfordem do ciziny, aby se s ním nechala oddat. Než se však stačí svatba uskutečnit, oba jsou, i s celou lodní posádkou, zajati piráty ve Středozemním moři a odvlečeni do El Sinutu v Osmanské říši.Tam však vládne vikomtův nevlastní bratr, který se do Indie zamiluje a i ona posléze jeho city opětuje. Vezmou se a zdá se, že nic nemůže zkalit jejich štěstí. Avšak Indiin bratranec, který ji po dlouhém pátrání objevil, ji proti její vůli odvleče zpět do Skotska. Tam se jí narodí syn. Indiin otec jí sjednal výhodný sňatek, kterému by dítě mohlo být na překážku, a tak jí syna odveze. Zoufalá Indie nyní jen touží po svém synovi a manželovi, o němž se dovídá, že byl svržen. Osud má však překvapivé plány s hrdou kráskou, a tak se dvě zamilovaná srdce opět sejdou