Létala jsem za sluncem - McLain, Paula, 1965- (Metafora, 2016)
Afrika na počátku 20. století, Keňa... Místo, kde domorodý svět černých bojovníků naráží na uhlazenou společnost aristokratických osadníků.Bělošské děvčátko uprostřed černé Afriky. To je Beryl, kterou matka v útlém dětství opustila a zanechala ji samotnou s otcem na koňské farmě. Po nezdařeném manželství se zoufale zamiluje do charismatického lovce Denyse Finche Hattona, milence a přítele slavné baronky Blixenové. Ano, té svérázné dámy, kterou proslavila kniha Vzpomínky na Afriku.Společenský skandál donutí Beryl uprchnout do Anglie. Po návratu do Keni už ale nic není jako dřív. Kde je její místo na zemi? Jenomže ono vůbec není na zemi. Je na obloze. V kabině letadla. Učí se ovládat stroj. Být nejlepší. Přeletět Atlantik. Doletět až ke slunci. Zlomit osud.