Muž bez psa - Nesser, Håkan, 1950- (MOBA, 2015)
Prosinec v Kymlinge. Členové Hermanssonovy rodiny se scházejí, aby oslavili dohromady stopětileté výročí - otec Karl-Erik slaví 65 a nejstarší dcera Ebba 40 let. Nic se ale nedaří tak, jak to bylo naplánováno. V noci před "velkým dnem" si Robert, černá ovce rodiny a nechvalně známá "celebrita" z reality show "Zajatci z ostrova Koh Fuk", vyjde na procházku a už se nikdy nevrátí. A příští noc zmizí beze stopy Ebbin syn Henrik. Jedná se o zvláštní případ, kterému má přijít na kloub italsky vyhlížející kriminální inspektor Gunnar Barbarotti. Může to být náhoda, že dva lidé ze stejné rodiny odejdou pouhý den po sobě z téhož místa? Nebo se to děje podle plánu? Existuje mezi událostmi nějaká souvislost?