Utrpení knížete Sternenhocha - Klíma, Ladislav, 1878-1928 (Maťa, 2010)
Příběh třiatřicetiletého německého šlechtice a jeho podstatně mladší ženy Helgy. Šlechtic svoji ženu obdivuje i nenávidí zároveň a neobvyklost jejich vztahu podtrhuje groteskní nadsázka. Helga svého muže všemožně ponižuje a dopouští se i zločinu, když zabije jejich dítě. Psychicky týraný kníže se rozhodne ji potrestat, ale neunese vlastní výčitky svědomí...