Putování s křemíkem a zinkem - Procházka, Václav, 1979- (Česká geologie, 2016)
Vyprávění ze života atomů je určeno pro děti přibližně od 11 let i pro dospělé. Čtenáři by se měli něco dozvědět nejen o chemii, ale také o geochemii, nebo například výrobě skla a keramiky.