Ošklivé kačátko - Disney, Walt, 1901-1966 (Dětský knižní klub, 2004)
Jednoho letního dne se matce kačeně vylíhlo pět káčátek. Čtyři z nich byla krásně heboučká a žluťoučká, jen to páté se na první pohled moc nevyvedlo. Co jen si ošklivé káčátko kvůli tomu od ostatních kachen vytrpělo! Ale nakonec přece jen našlo rodinu, ktará ho přijala mezi sebe.