Hrdinové ve člunu : skutečný příběh, který se stal celosvětovým bestsellerem - Brown, Daniel, 1951- (MOBA, 2016)
Nebylo mnoho ran, kterých by Joe Rantz zůstal ušetřen - smrt matky, útěk otce, náhradní rodina, kde nebyl vítán. Všichni nejbližší ho nakonec opustili a nechali napospas osudu. Joe pochopil, že se musí spoléhat výhradně sám na sebe. V mimořádně pohnuté době, která se otřásala přírodními katastrofami, hospodářskou krizí, stávkami a skandály, mu ani nic jiného nezbývalo. Navzdory všem okolnostem se mu podařilo uživit se, a časem si dokonce vydělal i na studium. A pak si Joea, uzavřeného a chudého jako kostelní myš, všiml trenér veslování, který hledal slibné nováčky...