X - Grafton, Sue, 1940- (BB/art, 2016)
X: Římská desítka. Neznámé množství. Škrtanec. Kříž.X: Nejkratší heslo Websterova slovníku. Symbol odvozený z latiny a řečtiny, běžně používaný ve vědě, lékařství a náboženství. Graficky nejdramatičtější písmeno. Věhlasné problematickou výslovností: jako xylofon.X: Čtyřiadvacáté písmeno abecedy.X od Sue Graftonové: Patrně nejtemnější román autorky, drsný, až vám bude mrazit. Vystupuje v něm postava bezcitného sériového vraha, který po sobě nezanechává žádné stopy. Graftonová opět porušuje pravidla žánru a opět se vydává novými cestami - a neváhá sociopata rychle identifikovat. Otázkou zůstává, zda se soukromé vyšetřovatelce Kinsey Millhoneové jeho totožnost podaří prokázat dřív, než se stane jeho další obětí.