Hasičské pohádky - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (Pohádkové čtení (Grada), 2016)
Hasiči jsou hrdinové přímo pohádkoví. Vždycky se snaží, aby i ten nejžhavější průšvih nakonec dobře dopadl, a tak si zaslouží svoji vlastní knížku. Hasiči se vždycky snaží, aby i ten nejžhavější průšvih měl dobrý konec, a tak si svoje pohádky rozhodně zaslouží. Víte, že prvním hasičem byl vodník Vodička? Budete se možná divit, kdo další ještě přiloží ruku k dílu, když jde o hašení požárů. V těchto pohádkách mají kromě hasičů svoje místo taky vodníci, zvířátka a hasičská auta. Ti všichni dětem připomenou, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. A kdo má všechny neplechy s ohněm na svědomí? Dejte si pozor na čerty a na skřítka Ohnivce. Veselé počtení!