Záhada školní půdy - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (Portál s.r.o., 2015)
Alenka chodí do první třídy a touží zažít nějaké dobrodružství. Svěří se kamarádům ze školy a dají dohromady pátrací partu. Zjistí, že ve škole je každou noc rozsvícené světlo na půdě. Nezbývá než záhadu prozkoumat