Sám v muzeu - Braunová, Petra, 1967- (Edice České televize, 2016)
Originální zábavný příběh o exponátech z českých muzeí. Chcete si popovídat s Karlem IV. nebo si osahat trilobita? Muzeum je úžasné místo, které skrývá víc, než se zdá, a není v něm žádná nuda! Když pan vrátný zavře muzeum a vydá se na obhlídku, potkává nejen prostořekou uklízečku Blaženku, ale i nečekané návštěvníky. Jsou to historické osobnosti spojené s některým vystaveným exponátem, jehož napínavý příběh nám vylíčí. Příběh exponátu sledujeme v podobě komiksového dobrodružství prestižního výtvarníka Hzy Bažanta a v jednotlivých kapitolách se tak dozvíme mnoho pozoruhodného třeba o letadle prvního českého letce Jana Kašpara, o vzácném kříži Karla IV. či o známé kostře velryby z Národního muzea.