Rok ve světě : zápisky vášnivé cestovatelky - Mayes, Frances, 1940- (Nakladatelství Paseka, 2016)
Českým čtenářům již důvěrně známá autorka bestsellerů Pod toskánským sluncem a La bella Toscana přináší ve své nové knize bohatou směs zážitků, postřehů a úvah z cest do Španělska, Portugalska, jižní Itálie, Francie, Británie, Turecka, Řecka a severní Afriky. Podobně jako při svém mapování toskánské krajiny, historie a životního stylu, i ve svých "zápiscích vášnivé cestovatelky" dokáže čtenáře zároveň pobavit i poučit o dějinách, umění a architektuře, kuchyni i zvycích míst, která navštívila.