Ztracený aeroplán - Valach, Pavel (Albatros Media, 2016)
Jakub má rád letadla, ale zatím má jen jedno, které je polámané a vyspravené leukoplastí. Klára je chytrá a všechno ví, neboť ve škole sedí v první řadě. A tomu třetímu se říká Bidlo - ničemu nerozumí, do všeho se hrne, ale je to dobrák od kosti. Společně mají touhu létat. Ale kde vzít opravdové letadlo?