Dobrodružství pavouka Čendy - Čech, Pavel, 1968- (Nakladatelství Petrkov, 2014)
Autorská kniha brněnského ilustrátora a výtvarníka. Knížka vypráví o pavoučkovi Čendovi a dřevěné kukačce, kteří spolu žijí ve starém opuštěném domě, a o tom, co se stane, když do domu vnikne zloděj, a když ještě později začnou dům bourat.