Povídám, povídáš o ... rozvoj řeči pro děti od 4 do 6 let - Pěnkavová, Helena (Edika, 2014)
Ahoj kamarádko, ahoj kamaráde, zdravím vás, maminky a tatínkové! Jsem nová knížka a byla bych moc ráda, kdybyste si mě vzali domů a hodně si o mně POVÍDALI. Patřím do ruky rodičům i dětem. Rodiče i děti hravou formou provedu vývojem řeči a správnou výslovností hlásek. Vaše dítě se stále ptá: "Co to je? Proč to je?" POVÍDÁ maminka, tatínek, POVÍDÁ kluk nebo holčička. Ale rozumějí mu rodiče, zato ne všichni dospělí - jen ti, kteří jsou blízko něj a vidí jej často. Pusinka ještě neposlouchá tak, jak by měla. Spoustu toho POVÍDÁ, ale ne všemu je rozumět. Aby rozuměli nejenom maminky a tatínkové, babičky a dědové, ale také paní v obchodě a sousedka v domě, nebo třeba kamarádka od vedle, která už jde do školy, musíme naučit pusinku i jazýček poslouchat. K procvičení řeči vám nabízím: - cvičení pro pusinku - zajímavé úkoly - omalovánky - pohádky o zvířatech z dalekých zemí Než z tebe bude předškolák, máme spoustu a spoustu práce! Tak honem pojď - budeme si POVÍDAT! Už se na společné čtení a hraní moc těším!