Ahoj z nebe - Frankel, Laurie (Fortuna Litera, 2012)
Sam Elling vymyslí algoritmus, s jehož pomocí vám počítač naprosto neomylně najde vhodného partnera. Mysleli byste, že se za to dočká mimořádné prémie? Kdepak! Sam za to dostane výpověď - ukáže se totiž, že jeho program je tak geniální, že páry, které se díky němu seznámili, se nerozcházejí - a firma tak přichází o klienty. Sam se díky svému programu seznámí s Meredith a když jeho milované zemře babička, s níž se nestačila rozloučit, vymyslí pro ni algoritmus, s jehož pomocí může s babičkou dál chatovat, e-mailovat skypovat... Ukazuje se, že jeho nový program je zlatý důl... Přinese však vítězství nad smrtí lidem opravdu štěstí?