Cesta vojáka : příběh českého výsadkáře: od výcviku po zahraniční mise - Černý, Michal (CPress, 2017)
Kniha představuje osobní příběh, ve kterém autor zachytil svou vlastní cestu - od své motivace pro vstup do armády přes zážitky během základní vojenské služby až po tvrdý výcvik a mnohaleté působení ve službě jako profesionální voják, během které se zúčastnil i čtyř misí v Afghánistánu. Ve své knize zachytil nejen život v armádě, tvrdou dřinu a povinnosti, které vojenská služba obnáší, ale i osobní život táty a manžela