14-14 : přátelství napříč staletími - Edgar, Silène, 1978- (CooBoo, 2017)
Je možné se skamarádit s někým, kdo žil sto let před vámi? Hadrien a Adrien jsou dva třináctiletí kluci, kteří žijí ve Francii a mají podobné problémy ve škole, doma a i s dívkami. Od sebe je dělí jen jedna věc: Hadrien žije v roce 1914 a Adrien v roce 2014. Jejich osudy se propojí, když si začnou díky tajemné schránce posílat dopisy. Nejdříve vůbec netuší, že jejich dopisy putují časem. Když si Adrien uvědomí, že Hadrien žije v minulém století, rozhodne se ho varovat - blíží se první světová válka a jeho kamarád se musí za každou cenu ukrýt!