Doktore, vy jste se zamiloval!. - Taylor, Patrick, 1941- (LEDA, 2017)
Další milé pokračování oblíbené humoristické série z irského venkova. Její autor Patrick Taylor patří mezi nejprodávanější autory New York Times a Globe and Mail. Je zima roku 1967 a v útulném irském městečku Ballybucklebo leží sníh, mrazivé počasí však nedokáže zchladit lásku vřelých srdcí celého kraje. Nejde jen o lásku mezi mužem a ženou, jako u mladého doktora Barryho Lavertyho a jeho snoubenky Sue Nolanové, kteří plánují společný život, ale také o lásku churavého důchodce k věrnému psu, ba i o láskyplný vztah některých členů místní honorace k bohatství, kterému hrozí ztráty, nebo o hlubokou a neochvějnou lásku doktora Fingala Flahertieho O'Reillyho k domovu a lékařské práci, jež zde má už léta. O'Reilly a jeho ordinace sídlí v čísle jedna na Hlavní ulici už hezkých pár let. Není to tak dávno, co se tu otevřely dveře též O'Reillyho manželce, Barrymu Lavertymu a nové posile v ordinaci, jíž je doktorka Nonie Stevensová, vášnivá a sem tam popudlivá mladá žena, která se možná vždycky nechová, jak se sluší a patří. Právě do čísla jedna přicházejí pacienti mladí i staří se svými nemocemi - počínaje spalničkami až po vzácná, záhadná onemocnění krve. V důsledku nečekaného zvratu událostí teď ale hrozí, že O'Reilly o domov navždy přijde, pokud se celé městečko za svého doktora nepostaví a neukáže, že láska opravdu překoná všechny překážky.