Ztracený dopis - Cantor, Jillian (Fortuna Libri, 2017)
Rakousko 1938. Kristoff je mladý učeň židovského mistra, rytce známek. Když během Křišťálové noci jeho učitel zmizí, je Kristoff nucen vytvářet známky pro Němce a současně spolu s milovanou Elenou, temperamentní dcerou svého učitele, a rakouským hnutím odporu rozesílá tajné zprávy a padělá dokumenty. V brutálním válečném chaosu Kristoff musí najít cestu, jak zachránit svou lásku i sebe. Los Angeles, 1989. Katie Nelsonová se rozvádí a dělá si pořádek v domě i v životě. Přitom narazí na sbírku známek svého otce, který trpí Alzheimerovou nemocí a nedávno se musel přestěhovat do domova pro seniory. Katie se rozhodne nechat sbírku ocenit; Benjamin, znalec, kterému ji předloží, v ní najde neobvyklou rakouskou známku z období II. světové války, nalepenou na neotevřeném dopise. Katie a Benjamin se spolu pustí do pátrání po adresátce, při němž odkryjí příběh vášně a tragédií, sahající napříč historickými érami i kontinenty. Romantický, dojemný a poutavý román Ztracený dopis je příběhem lásky, která neumírá.