Trable s tátou - Klimentová, Jana (Pikola (Euromedia), 2018)
Jmenuju se Markétka, právě mi bylo deset, bydlím ve Vlkově a musím vám něco říct. U nás doma se začaly dít věci, kterým vážně nerozumím. Nejdřív táta pořád telefonoval. Potom si najednou sbalil tašky, nebyl doma, a chtěl mě seznamovat s nějakou nazrzlou Veronikou. Ale já to tak nenechám. Chci, abychom zase byli pohromadě všichni čtyři, máma, táta, já a moje teta Hana, teda mámina o hodně mladší sestra. O mámu, která z toho všeho byla vedle, jsme se už s Hanou postaraly, a teď se postarám i o to, aby se táta vrátil. Zatím se mi zdá, že je to na dobré cestě!