Zdraví je v naší hlavě - Mandžuková, Jarmila, 1959- (Nakladatelství Brána, 2018)
Všeobecně se ví, že naše zdraví ovlivňuje životní styl, dědičnost a životní prostředí. Ale kromě těchto faktorů existuje velmi úzký vztah mezi zdravím a emocionálním stavem neboli psychikou člověka. Dlouhodobý stres, život pod tlakem a negativní emoce se odrážejí na našem zdravotním stavu. Uvádí se, že až 80 procent nemocí ovlivňuje naše psychika. Často postačí změna postoje k tomu, aby člověk pocítil znatelnou úlevu i na fyzické úrovni. Kniha známé autorky a propagátorky zdravého životního stylu (Domácí lékař jinak, Bylinky - léčivá moc přírody) je návodem ke zdraví a vitalitě.