Mach a Šebestová ve škole - Macourek, Miloš, 1926-2002 (Albatros Media, 2011)
Ve škole nemusí být nuda. To nám ukazují i naši kamarádi, žáci 3. B Mach a Šebestová. Tentokrát v sedmi humorných kapitolách pomocí kouzelného sluchátka promění psa Jonatána v kluka a vezmou ho na školní výlet, vypraví se do doby ledové a přivedou odtud člověka neandertálského jako názornou školní pomůcku, vyléčí spolužákovi Kropáčkovi angínu, obohatí biologický kroužek o slona, kterého zakoupí za poklad zabavený pirátům, a navštíví planetu Ťap-ťap.