Naši učitelku ovládli mimozemšťani! - Butchart, Pamela (Svojtka & Co., 2018)
Koupit eknihuTřeťačce Líze a jejím kamarádům Vítkovi, Justýně a Marušce připadá fakt divné, že na ně začala být jejich třídní učitelka milá. A co se proboha chystá udělat s tím zákeřně se tvářícím plyšovým medvědem? Paní učitelka není ten typ člověka, co by měl rád medvídky. Je to spíš ten typ, co nesnáší štěňátka a štítí se koťátek. Existuje jediné možné vysvětlení: paní učitelku ovládli mimozemšťani! Humorný příběh ze školního prostředí vypráví jeho hlavní protagoniska Líza, která si nebere servítky a vše komentuje s upřímností a bezprostředností sobě vlastní. Kniha pobaví děti od sedmi let i jejich rodiče. A že vše bude nakonec úplně jinak, než se zdá? To zjistíme. Snad nebudeme úplně mimo, když tvrdíme, že se při tom mimozemsky krutopřísně nasmějeme.