Tajemství dvora Tudorovců. - Emerson, Kate, 1947- (Brána, 2012)
Okouzlující, žádoucí, zakázaná. Na základě rozhodnutí krále Jindřicha VIII. přichází na královský dvůr spolu s dalšími mladými dívkami z urozených rodin i Elizabeth "Bess" Brookeová. Tam si poprvé uvědomuje, že krása může být nebezpečná. Bess se sice ani v nejmenším netouží provdat za stárnoucího krále, ale kdyby na ní s potěšením spočinul jeho pohled, nebylo by pro ni ani pro její rodinu úniku. Na Bess číhají i jiná nebezpečí. Její zájem probudil neodolatelný dvořan Will Parr, jehož polibky jsou sladké jako med. Svatba je však vyloučena, protože Will je rozvedený a nový sňatek nesmí uzavřít. Bess a Will musí doufat, že se jim podaří Jindřicha přesvědčit, aby královským dekretem povolil Willovi znovu se oženit. K dosažení tohoto cíle budou milenci potřebovat přízeň příslušníků královské rodiny, a tak se Bess a Will zaplétají do riskantních palácových intrik a dech beroucích vášní.