Svědomí proti násilí : Castelliův zápas s Kalvínem - Zweig, Stefan, 1881-1942 (Pozdní sběr, 2017)
Nástup nacismu bral autor jako triumf barbarství. Na výbuchy zvůle, fanatismu zareagoval nepřímo, oklikou přes 16. století, století humanismu a reformace, přes románový přepis souboje dvou reformátorů - Jana Kalvína a Sebastiana Castellia.