Krtek a orel - Miler, Zdeněk, 1921-2011 (Albatros Media, 2018)
Při povodni zachrání Krtek hnízdo s orlím mládětem. Mládě je hladové a bez rodičů, a tak se o něj Krteček začne starat. Snáší mu do hnízda všechno, nač si jen vzpomene, krmí ho a vychovává. Orlík roste jako z vody, a Krtek ho dokonce naučí i létat.