První republika : zamlčená historie - Novák, Jan A., 1951- (Knihy záhad, 2018)
Otazníků a záhad, které po sobě zanechala první republika, je stále dost. Dodnes se třeba spekuluje oúloze tajných spolků při jejím vzniku či původu prvního prezidenta, o jeho společenských, korupčních ašpionážních aférách. Ale jsou i nerozluštěné kriminální záhady a různé hypotézy, které s politikounesouvisí, a přitom nemají o nic menší význam. Autor pátrá po tom, co je zatím v naší historii obestřenotajemstvím.