Tajuplné dětství - Montessori, Maria, 1870-1952 (Stanislav Juhaňák - TRITON, 2012)
Autorka s nevšedním zájmem sleduje psychiku dítěte zejména v raném dětství a upozorňuje na zvláštnosti vývoje dětského vnímání okolního světa.